Melt blends of isotactic polypropylene with ethylene(50)-propylene(50) random copolymer have been studied. Measurements included rheological properties from a capillary rheometer and RDS, thermal properties from differential scanning calorimetry. and mechanical properties from Instron. Morphology was determined from cryogenically fractured surfaces of injection molded tensile specimen using a scanning electron microscopy. With an emphasis on rheology measurement, this paper considers the effects of composition ratio and melt property on the microstructure, mechanical and thermal properties of the blends.
isotactic PP와, ethylene 대 propylene의 중량조성이 50:50인 랜덤 공중합체 EPM을 용융블렌딩하여 얻어진 blend물에 대하여 RDS(Rheometrics Dynamic Spectrometer), DSC 및 Instron을 이용하여 유성학적, 열적, 기계적 성질을 각각 측정하였다. 또한 사출시편을 액체질소 온도에서 파괴, 파단면의 SEM 사진으로부터 blend물의 morphology를 관찰하였다. 그러나 본 연구에서는 iPP/EPM blend물의 유성학적 특성을 중점적으로 검토하였으며, 아울러 blend 조성과 유성학적 거동이 blend물의 morphology, 기계적 및 열적 성질에 미치는 영향을 검토하였다.
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